Free songs

„Abrašević“ se može pohvaliti dugom i značajnom tradicijom.  Ovo udruženje nastalo je daleke 1905. godine, spajanjem “Umetničke dramske grupe” i “Radničkog pevačkog društva”.

U toku prošle  sezone “Abrašević” je obeležio nemali jubilej – 11 decenija kontinuiranog postojanja i uspešnog rada ! Ova kulturna institucija ima zavidne rezultate i renome. “Abrašević” je tokom svog postojanja dobio mnogobrojna značajna umetnička priznanja i nagrade na takmičenjima i festivalima u zemlji i inostranstvu.

U okrilju Društva postoje : Gradsko pozorište, Gradski i omladinski mešoviti hor,  Folklor (prvi, juniorski, veteranski i pionirski ansambl, kao i škola folklora) i Narodni orkestar.

Osim velikog broja pojedinačnih i kolektivnih umetničkih nagrada, „Abrašević“ je nosilac i nemalog broja društvenih priznanja kao što su : „Vukova nagrada“, Zlatna značka Kulturno prosvetne zajednice Srbije, Orden Republike Srbije, Zlatna plaketa grada Valjeva ( u dva navrata) , “Kulturni dogadjaj godine” ( tri puta ) …

Prošle godine “Abrašević” je dobio Godišnju nagradu Grada Valjeva u oblasti umetnosti !