“Mandragola“ povodom Svetskog dana pozorišta

Mandragola - predstavaKao i svake godine, povodom 27. marta – “Svetskog dana pozorišta“, širom planete igraju se raznolika dramska ostvarenja. U našem gradu, a sve pozorištu u čast, u petak će biti  izvedena poznata predstava Nikola Makiljavelija „Mandragola“. Ovu komediju u produkciji Gradskog pozorišta „Abrašević“ režirao je Strahinja Antonić.

Predstava je nakon premijere na poslednjem „Abro festu“ zaslužila sjajne reakcije publike i odlične ocene medija i pozorišne kritike, a nakon toga je imala nekolicinu zapaženih repriznih igranja. U ovoj razigranoj komediji igraju : Marijana Andrić, Katarina Vićentijević, Branko Antonić, Stefan Trifunović, Ljubivoje Bube Marković, Bogdan Trifunović i Nikola Ilić. Scenografiju je dizajnirao Dušan Arsenić, a kostimografiju kreirala Branka Šišinački Obradović.

Pre predstave, u petak, 27. marta u 20 sati u Sali Centra za kulturu, biće pročitan Proglas povodom „Svetskog dana pozorišta“ koji je medjunarodnoj javnosti ove godine uputio jedan od najznačajnijih teatarskih stvaralaca današnjice – poljski reditelj Kšištof Varlikovski.