Centralna proslava jubileja pobede srpske vojske u Prvom svetskom ratu

U subotu, 15. decembra sa početkom u 20 sati u dvorani Centra za kulturu biće održana svečana Akademija povodom obeležavanja stogodišnjice od pobede srpske vojske i saveznika u Velikom ratu. U programu učestuje veliki broj glumaca, solista, muzičara, pevača i igrača Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“  iz našeg grada.

Prisutnima će se obratiti Episkop Valjevske Eparhije Preosvećeni Vladika Milutin, a prigodnu besedu će govoriti pisac Matija Bećković. Vreme velikih stradanja, ali i svu veličinu ratnih podviga iz tog vremena dočaraće Dečji hor, kao i Gradski mešoviti hor, orkestar i folklorni ansambl „Abraševića“.

Glumci Katarina Vićentijević, Ljubivoje Marković i Branko Antonić govoriće istorijske monologe slikarke i heroine Nadežde Petrović, vojskovodje Živojina Mišića i Svetog Vladike Nikolaja Velimirovića. U okviru ovog scensko-muzičkog programa biće prikazani dokumentarni filmski zapisi iz Velikog rata iz arhive beogradskih  „Filmskih novosti“, a voditelj manifestacije je glumica Marijana Andrić.