Predstava „Pseće srce“ na Republičkom pozorišnom festivalu

Kao najbolja predstava u Zapadnoj Srbiji ( područje Kolubarskog, Mačvanskog i Užičkog upravnog okruga), po oceni zvaničnog selektora Saveza amatera Srbije Aleksandra Volića, „Pseće srce“ se plasiralo na Republički festival koji se više od šest decenija održava u Kuli. Najnovije ostvarenje Gradskog pozorišta se na taj način našlo u društvu osam najboljih predstava iz cele Srbije.

Nakon odlično odigrane predstave ( 20. juna )  i veoma dobrih reakcija punog gledališta, Doroteja Vuković je za ulogu Zoje Bromental dobila nagradu stručnog žirija za odlično ostvarenu veliku žensku ulogu, a Branko Antonić je dobio nagradu publike za ostvarenje glavnog lika, Dr Filipa Filipoviča Preobraženskog, kao glumac večeri.

U ovoj predstavi, koju je režirao Miroslav Trifunović, veoma dobre glumačke role su ostvarili Petar Ninić, Ljubivoje Marković,  Goranka Kalember Lučić, Božidar Milić, Mira Vuković, Filip Stanić, Jelena Selaković , Milivoje Milinković i Zoran Pajić. Kostimografiju je kreirala Branka Šišinački Obradović, a scenografiju dizajnirao Dušan Arsenić.

Predstave „Slučajna smrt jednog anarhiste“ (Crvenka) i kulska „Gospodjica Julija“ kao najuspešnije, po mišljenju članova žirija, plasirale su se na „Festival festivala“ koji se tradicionalno održava krajem jula u Trebinju.