Koncert dečjeg i mešovitog hora „Abrašević“ u dvorani Muzičke škole

U četvrtak, 29. avgusta u 20 časova, u koncertnoj sali valjevske muzičke škole, dečji i mešoviti gradski hor „Abrašević“, prirediće veče horske muzike. Dopunjujući spektar umetničkih aktivnosti svoje matične institucije, Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“, ovaj hor daje trajan doprinos kulturnim sadržajima svoga grada. Vrlo često nastupa na takmičenjima gde beleži značajne rezultate.

Na Festivalu omladinskih horova u Novom Pazaru 14 puta je osvojio prvo mesto !  Na Jugoslovenskom festivalu omladinskih horova u Celju osvojio je drugo mesto u situaciji kada prvo nije dodeljeno ! Na „Mokranjčevim“ danima u Negotinu nastupao je dva puta i oba puta doneo visoka priznanja. Na međunarodnom takmičenju u Debrecinu, u Mađarskoj, osvojio je treće mesto u najjačoj svetskoj konkurenciji, a na Jugoslovenskim horskim svečanostima više puta je nagrađivan za najbolju interpretaciju dela„starih majstora“, za najbolje izvođenje dela domaćih autora i za najbolju interpretaciju zadate kompozicije. Dobre kritike i snažne aplauze hor „Abrašević“ poneo je sa gostovanja u Italiji, Francuskoj, Holandiji, Poljskoj i Slovačkoj.

Na večerašnjem koncertu u muzičkoj školi izvešće dela Mokranjca,Ilića, Arlena, Laia i Dawsoa… Dirigent hora je profesor Dragan Vasiljević.