Hor

Horski ansambli „Abraševića“ su reprezentativni, kvalitetni i više puta nagrađivani vokalni ansambli koji uspešno predstavljaju Valjevo u proteklih nekoliko decenija.

Omladinski mešoviti hor osnovan je 1984. godine. Na Republičkim festivalima ovaj ansambl čak 12 puta je osvojio prvo mesto !

Gradski mešoviti hor, obnovljen decembra 2009. godine, za proteklih šest godina dostigao je očekivani i željeni nivo i ponovo je postao prepoznatljivi predstavnik valjevskog kulturnog života.

Hor je nezaobilazni segment kulturnih manifestacija u gradu, ali i reprezentacija Valjeva u predstavljanju kulturnih aktivnosti i tradicije u drugim sredinama naše zemlje i u svetu. Tako je, primera radi, hor „Abrašević“ predstavljao našu zemlju u Holandiji, Italiji, Francuskoj, Poljskoj i Mađarskoj, kao što je predstavljao grad Valjevo i u svim bivšim jugoslovenskim republikama.

U poslednje dve sezone ovaj ansambl je nagradjivan i  našao se medju tri najbolja hora na medjunarodnim takmičenjima u Ohridu, kao i na „Mokranjčevim danima“.